donderdag 24 januari 2013

ijs en weder dienende

Eindelijk, door het slechte weer ben ik even niet naar Elst gereden maar vandaag was het prima te doen. Ik moest mijn tegeltjes voor de vloer voor de laatste keer verven. Mijn vloer oppervlakte is wat groter dan die van Annelies, dus ook veel meer tegeltjes. Maar goed het is klaar dus de volgende keer ga ik de vloer leggen. En vast wat schilderen. Er is nog heel veel te doen. Gelukkig hebben we vandaag ouderwets gelachen. Elektriciteit is voor ons beide erg moeilijk. ik snap er een ietsepietsie van maar Annelies begrijpt het nog minder.. En dat maakt mij dus ineens deskundig (?) Eigenlijk zouden we het willen leren maar de ervaring leert dat mensen die dit wel goed begrijpen ook een taal spreken die ik dan weer niet begrijp. Ben dus eigenlijk op zoek naar een Jip en Janneke uitleg :-) . Maar goed Annelies ging aan de gang met een motortje die op zwakstroom moet. Nu heeft ze (ik ben jaloers) een treinentransformator (scrabble woord?).. en daar natuurlijk ging ze die gebruiken. Dat motortje draaide als een tierelier en begon wat te ruiken...bleek dat ze het op de verkeerde in (of uit)gang had verbonden. Staat er op de transformator, dat de bovenste voor zwakstroom was..de onderste voor 220. Tja... maar goed het motortje deed het nog. Er moesten wat nieuwe draadjes aan gesoldeerd worden en dat ging goed, en daarna werd het weer uitgeprobeerd...afijn , het spreek woord van "een ezel stoot...." werd bewaarheid...Maar ik denk dat wel de laatste keer was...;-). Annelies heeft nu trouwens wel een zielig popje...maar dat kan ze beter zelf vertellen....
Ik heb zin in de volgende keer, dan gaat er weer echt wat in gang gezet worden.
 
Margriet

zaterdag 12 januari 2013

Annelies Verven en een tafelkleed

Vandaag allerlei stukken geverfd en me daarna bezig gehouden met het maken van een tafelkleed. Om een tafelkleed te maken in de sfeer van de keuken heb ik het volgende bedacht.
Ik heb een stukje 16 draads linnen genomen en daar op regelmatige afstanden draden uit getrokken. En op die plaatsen heb ik er een wollen draad door geregen. Dit geeft de sfeer aan die ik bedoel en is niet zo tijdrovend als borduren. Je hoeft er ook geen borduurlinnen voor te hebben; elke stof waar je draden uit kunt trekken is hiervoor geschikt. Op deze manier zijn ook heel makkelijk kussentjes, valletjes en gordijnen te maken.
Een makkelijke manier om een kleedje netje over een tafel te leggen: Leg een stuk vershoudfolie over de tafel. Spuit je tafelkleed in met Crackfree. Leg je kleed over de tafel met de plooien netjes naar beneden. Knip een reep stevig papier, doe dit om de rand van de tafel en zet het aan elkaar met een plakbandje. Laat dit zo drogen.
 Haal, als het droog is, het papier eraf en de folie eronder vandaan. Werk de plooien eventueel een beetje bij zodat ze niet zo stijf recht vallen.

En dat verhaal over webfeud? Ach, wie met mij speelt weet dat de verhoudingen anders liggen. Maar ik ben  tegenwoordig zo wijs om daar niet op te reageren.

vrijdag 11 januari 2013

weer een stapje verder

Tja, we zijn weer een stapje verder. Bij Annelies is eigenlijk de sfeer al helemaal aanwezig. Dat heb je kunnen zien op de foto's. Bij mij nog niet. Ik ben weer bezig geweest met het verven van mijn "tegeltjes". Nog 1 dag en ze zijn allemaal klaar. Dan kan ik ook aan de vloer beginnen. Dit keer geen film gemaakt want echt veel nieuws was er niet te showen. of je moet er van houden 2 "hard"werkende vrouwen te zien... Annelies was erg aardig tegen me, maar dat hadden we vooraf afgesproken, ik heb haar laten winnen met webfreud....kon ze haar q kwijt. Met omkopen kom je wel een heel eind :-). Peter heeft weer met veel passie de lunch verzorgd, altijd gezellig. Als het weer het toelaat gaan we volgende week verder, wellicht kunnen we dan weer wat meer tonen.

Margriet