zaterdag 12 januari 2013

Annelies Verven en een tafelkleed

Vandaag allerlei stukken geverfd en me daarna bezig gehouden met het maken van een tafelkleed. Om een tafelkleed te maken in de sfeer van de keuken heb ik het volgende bedacht.
Ik heb een stukje 16 draads linnen genomen en daar op regelmatige afstanden draden uit getrokken. En op die plaatsen heb ik er een wollen draad door geregen. Dit geeft de sfeer aan die ik bedoel en is niet zo tijdrovend als borduren. Je hoeft er ook geen borduurlinnen voor te hebben; elke stof waar je draden uit kunt trekken is hiervoor geschikt. Op deze manier zijn ook heel makkelijk kussentjes, valletjes en gordijnen te maken.
Een makkelijke manier om een kleedje netje over een tafel te leggen: Leg een stuk vershoudfolie over de tafel. Spuit je tafelkleed in met Crackfree. Leg je kleed over de tafel met de plooien netjes naar beneden. Knip een reep stevig papier, doe dit om de rand van de tafel en zet het aan elkaar met een plakbandje. Laat dit zo drogen.
 Haal, als het droog is, het papier eraf en de folie eronder vandaan. Werk de plooien eventueel een beetje bij zodat ze niet zo stijf recht vallen.

En dat verhaal over webfeud? Ach, wie met mij speelt weet dat de verhoudingen anders liggen. Maar ik ben  tegenwoordig zo wijs om daar niet op te reageren.

1 opmerking:

  1. HaHa, die Annelies. Jullie webfeud verhaal.... och we zullen er maar om lachen he? We kennen jullie alletwee! :-) Je kleedje ziet er goed uit. Leuk idee om het zo te doen.

    Doei
    Marion

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat U een reactie (gaat) geven...we stellen het op prijs.
met vriendelijke groet
Annelies en Margriet